Door: Bapak John van der Jagt


Balur Informatie
Deze Olie is erg gewaardeerd door Pencak Silat beoefenaars en speciaal ontwikkeld in Cimande om de beoefenaar te helpen in de training. Het is erg geschikt voor alle gevechtskunsten waarbij fysiek "klappen" uitgedeeld en ontvangen worden (de zgn contact stijlen).

Het heeft een enorm genezende werking voor kneuzingen, spieren en botten. Het gebruik ervan is dan ook om de armen en de schenen te conditioneren zodat ze bestand raken tegen harde impact.

De werking ligt in 2 dingen: 1 in de kruiden die er in verwerkt zijn en 2 de bekrachtiging d.m.v. energie rituelen en krachtige Mantra's .

Er is slechts een héél klein beetje nodig om een blessure te verhelpen.
Waar ik U wel voor wil waarschuwen is dat er op de Indonesische markten en bij de verkoop naar bijv buitenland er tussen-handelaren zijn die de olie sterk verdunnen met andere olie om zo meer winst te maken. De kracht neemt daarmee natuurlijk ook af, dit wekt uiteraard ook irritatie op bij de makers van de olie omdat hun product hiermee kwalitatief omlaag wordt gehaald en bij de gebruiker omdat de olie minder effectief blijkt.
De Balur olie word enkel op specifieke dagen gemaakt en het wordt gemaakt van in de natuur gevonden kruiden die soms wat lastig te vinden zijn. Dit zijn de redenen dat het soms langer duurt voor er weer Balur beschikbaar is. De natuurlijke ingrediënten zijn er de oorzaak van dat het per bestelling kan verschillen in uiterlijk. 

Maar de uiterlijke kleuren en geuren kunnen dan af en toe wat verschillen, de genezende werking en de energetische bekrachtiging blijft gelijk.


Pencak Silat Cimande - Rotterdam